El Martelino - Workshops

Workshops steenkappen

Workshop 1: albast

Je maakt kennis met de eigenheid van albast, zijn mogelijkheden, eigenschappen en beperkingen. Het is een vrij zachte steen en kan na schuren en polieren ook transparant worden. Je leert beitel en hamer en rasp hanteren, oefent diverse slagen. Je leert bedenken hoe je vanuit de steen de door jouw gewenste vorm kan kappen. Iedereen werkt op eigen tempo en wordt volgens eigen niveau begeleid.

Praktisch

Deze reeks is zowel voor beginners als gevorderden. Alle materiaal zoals hamers, beitels, raspen… is in het atelier voorhanden.
Alle workshops gaan door in Mariakerke vlakbij Gent (adres na inschrijving).

  • Workshop 1: albast gaat door van dinsdag 7/07 tot vrijdag 10/07/2020
  • Kostprijs: 305 euro steen inbegrepen.

Workshop 2: Het kappen van een oloïde (open of gesloten)

El Martelino, workshop steenkappen oloïde

De oloïde is een uitvinding van Paul Schatz, een Zwitserse wiskundige en beeldhouwer. De oloïde is een perfect geometrische vorm gebaseerd op twee in elkaar geschoven cirkels. Als je ervaring hebt in het steenkappen, is het maken van een oloïde een boeiende oefening in ruimtelijk inzicht. Het verrijkt je technische kennis, je verbeelding wordt geprikkeld waardoor je ook in je persoonlijk werk sneller vormoplossingen kan bedenken.

Praktisch

In deze workshop is al enige vaardigheid in het kappen gewenst. Als je al een gesloten oloïde hebt gekapt, kan je nu de open oloïde maken.

  • Workshop 2: oloïde gaat door van woensdag 19/08 tot vrijdag 21/08/2020
  • We werken in Pierre de Lens of blauwe hardsteen,
  • Kostprijs: 240 euro steen inbegrepen.

Workshop 3: handen (alle niveaus)

We laten ons inspireren door de hand: de vorm, de structuur, de beweging... In kleine klei- en papierschetsen leggen we onze observaties vast en deze zullen het vertrekpunt zijn om in steen aan de slag te gaan.

Praktisch

We werken in Franse witsteen, blauwe hardsteen, Balegemse steen... Alle tekenmateriaal, klei en ander materiaal zoals hamers, beitels, raspen, schuurstenen…is in het atelier voorhanden. Alle workshops gaan door in Mariakerke vlakbij Gent (adres na inschrijving).

  • Workshop 3: handen gaat door van maandag 24/08 tot vrijdag 28/08/2020
  • Kostprijs: 320 euro steen niet inbegrepen (12 tot 20 euro voor steen).

Inschrijven voor een workshop

De workshop gaat door vanaf drie inschrijvingen. De inschrijving is pas definitief wanneer je het bedrag van 305 euro (workshop 1) of 240 euro (workshop 2) of 320 (workshop 3) gestort hebt op rekening van Klaar Cornelis BE10 1430 6912 2204, met vermelding van je naam, workshop 1, 2 of 3. Een annulatie is mogelijk tot 6 weken voor de start van de workshop, dan betaal ik graag het gestorte bedrag terug verminderd met 50€ administratiekosten. Annuleer je minder dan zes weken voor het begin van de reeks: als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen, betaal ik je inschrijvingsgeld terug verminderd met 50€ administratiekosten.

Na storting krijg je een bevestiging van je inschrijving, het adres en verdere info. Als je een combinatie lessenreeks / workshop volgt in eenzelfde jaar krijg je 10% korting op het laagste bedrag.