El Martelino - Steenkappen

Workshops

Workshop 1 en 2 voor zowel beginners als gevorderden

Tijdens een workshop wordt je gedurende vijf opeenvolgende dagen heel intens ondergedompeld in het bewerken van de steen. Je maakt kennis met de eigenheid van een steen, zijn mogelijkheden, eigenschappen en beperkingen. Je leert beitel en hamer hanteren, oefent diverse slagen en leert hoe verschillende beitels diverse sporen nalaten. Je leert bedenken hoe je vanuit de steen de door jouw gewenste vorm kan kappen. Iedereen werkt op eigen tempo en wordt volgens eigen niveau begeleid.

Workshop 3 enkel voor gevorderden.

“Het kappen van een oloïde”

oloide

De oloïde is een uitvinding van Paul Schatz, een Zwitserse wiskundige en beeldhouwer. De oloïde is een perfect geometrische vorm gebaseerd op twee in elkaar geschoven cirkels.

Als je ervaring hebt in het steenkappen, is het maken van een oloïde een boeiende oefening in ruimtelijk inzicht. Het verrijkt je technische kennis, je verbeelding wordt geprikkeld waardoor je ook in je persoonlijk werk sneller vormoplossingen kan bedenken.

Praktisch

  • We werken in Franse witsteen of blauwe hardsteen. Alle materiaal zoals hamers, beitels, schuurstenen…is in het atelier voorhanden.
  • De workshops gaan door in Mariakerke vlakbij Gent (adres na inschrijving).

Data

Workshop 1

  • gaat door van maandag 9/04 tot vrijdag 13/04 2018, van 9 tot 16 u.
  • kostprijs: 320 euro, steen niet inbegrepen.

Workshop 2

  • gaat door van maandag 2/07 tot vrijdag 6/07 2018, van 9 tot 16 u.
  • kostprijs: 320 euro, steen niet inbegrepen.

Workshop 3

  • gaat door van woensdag 11/07 tot vrijdag 13/07 2018, van 9 tot 16 u.
  • kostprijs: 240 euro, steen (op maat gezaagd) inbegrepen.

Inschrijven

  • Je kunt je inschrijven via mail: contactformulier
  • Of je kunt telefonisch contact opnemen met Klaar Cornelis: 0478 36 46 78

De inschrijving is pas definitief wanneer je het bedrag van 320 euro gestort hebt op rekening van Klaar Cornelis BE10 1430 6912 2204, met vermelding van je naam, workshop 1 of 2 of 240 euro met vermelding van je naam en workshop 3.

Een annulatie is mogelijk tot 6 weken voor de start van de workshop, dan betaal ik graag het gestorte bedrag terug verminderd met 50€ administratiekosten. Annuleer je minder dan zes weken voor het begin van de reeks: enkel als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen, betaal ik je inschrijvingsgeld terug verminderd met 50€ administratiekosten.

Na storting krijg je een bevestiging van je inschrijving, het adres en verdere info. Als je twee workshops of een combinatie lessenreeks / workshop volgt in eenzelfde jaar krijg je 10% korting op het totaalbedrag.