El Martelino - Steenkappen

Workshops

Workshop 1 – Spelen met steen (beginners en gevorderden).

Dit jaar laten we ons inspireren door het menselijk lichaam. In kleine klei- en papierschetsen leggen we onze observaties vast en deze zullen het vertrekpunt zijn om in steen aan de slag te gaan. Er zal twee halve dagen een model aanwezig zijn zodat je voldoende materiaal hebt om je vorm in steen te verbeelden. Iedereen werkt op eigen tempo en wordt volgens eigen niveau begeleid.

Praktisch

We werken in Franse witsteen, blauwe hardsteen, Balegemse steen… Alle materiaal zoals hamers, beitels, schuurstenen…is in het atelier voorhanden. De lessenreeksen gaan door in Mariakerke vlakbij Gent (adres na inschrijving).

  • Workshop 1 gaat door van maandag 19/08 tot vrijdag 23/08 2019, van 9 tot 16 u.
  • Kostprijs: 320 euro steen niet inbegrepen (8 tot 15 euro voor steen)

Workshop 2 “Het kappen van een oloïde” (gevorderden).

oloide

De oloïde is een uitvinding van Paul Schatz, een Zwitserse wiskundige en beeldhouwer. De oloïde is een perfect geometrische vorm gebaseerd op twee in elkaar geschoven cirkels.

Als je ervaring hebt in het steenkappen, is het maken van een oloïde een boeiende oefening in ruimtelijk inzicht. Het verrijkt je technische kennis, je verbeelding wordt geprikkeld waardoor je ook in je persoonlijk werk sneller vormoplossingen kan bedenken.

Praktisch

  • Workshop 2 gaat door van woensdag 28/08 tot vrijdag 30/08 2019, van 9 tot 16 u.
  • Kostprijs: 240 euro steen inbegrepen

Inschrijven voor een workshop

  • Je kunt je inschrijven via mail: contactformulier
  • Of je kunt telefonisch contact opnemen met Klaar Cornelis: 0478 36 46 78

De workshop gaat door vanaf drie inschrijvingen.

De inschrijving is pas definitief wanneer je het bedrag van 320 euro (workshop 1) of 240 euro (workshop 2) gestort hebt op rekening van Klaar Cornelis 143-0691222-04, met vermelding van je naam, workshop 1 of 2. Een annulatie is mogelijk tot 6 weken voor de start van de workshop, dan betaal ik graag het gestorte bedrag terug verminderd met 50€ administratiekosten. Annuleer je minder dan zes weken voor het begin van de reeks: als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen, betaal ik je inschrijvingsgeld terug verminderd met 50€ administratiekosten.

Na storting krijg je een bevestiging van je inschrijving, het adres en verdere info.